Reigerspark

home

actueel

geschiedenis

planten

dieren

moestuin

contact

 

Sinds augustus 2010 wonen Monique en Michiel op deze locatie. De tuin van 2000 m2 is sindsdien flink op de schop genomen. Er is vooral veel ruimte en licht gecreŽerd.

Detuin heeft een aan de achterzijde een grote geel/oranje/rode border, waar het hele jaar bloeiende planten zijn. In de winter de winterjasmijn, in het vroege voorjaar de Hammamelis en de narcissen, primulaís en krokussen. Er zijn vele vaste planten. In de herfst kleuren de bomen en struiken prachtig.Achter deze grote border staan enkele grote eiken, berken en elzen. Er zijn nieuwe bomen aangeplant zoals enkele Japanse esdoorns, drie Ginkgoís en een Liriodendron.

In het bosgedeelte is een open ruimte gecreŽerd voor allerlei bloemen die zich mogen verwilderen, zoals Digitalis, judaspenning en bolgewasjes, in het bijzonder een mooie groep cyclamen.

Er is een kruidenheuvel aangelegd, waar grote groepen kruiden volop mogen groeien en bloeien. Aan de andere kant is een kleine boomgaard met appel- en perenbomen en een kers.

Aan de zijkant van het huis is de blauwe tuin. Hier is gekozen voor kleinere groepen. Het blauw wordt afgewisseld met een vleugje wit.

De voortuin is in stralen met dezelfde planten aangelegd. De kleuren zijn hier roze/wit/paars.Aan de rand groeien veel prikneuzen, geraniums. De tuin is hier erg droog en wij zijn wat nieuwe dingen aan het uitproberen.

Aan de andere zijtuin is de formele groentetuin. Er zijn 8 vakken omzoomd met buxus waar we allerlei groenten verbouwen.

Iets verderop staan de frambozen, de rabarberstruiken en de asperges. Er is ook een kas waar jaarrond groenten worden gekweekt. Hier zaaien wij de meeste eenjarigen voor.

Op het grasveld aan de achterkant staat een grote notenboom en daar zien we de grote vijver.

De tuin is een paradijs voor vogels. Er zijn eekhoorns, kikkers en soms ook (helaas) konijnen.

 

 

DSC09527t